poniedziałek, 29 stycznia 2024

Barszcz czerwony z uszkami.

 

Barszcz czerwony z uszkami nie tylko smakuje w święta, smakuje on przez cały rok. Czerwony barszcz z uszkami z farszem kapusta kiszona i grzyby leśne.

Składniki:

burak ćwikłowy 1 szt.

zakwas z buraków 125 ml

sól

pieprz ziołowy

pasta rosołowa

liść laurowy 2 szt.

ziele angielskie 6 szt.

uszka z kapustą i grzybami     Przepis na uszka >>>

Wykonanie:

Z buraka obranego ze skórki gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim, pastą rosołową i zakwasem barszcz. Barszcz doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. W między czasie gotujemy uszka. Uszka podajemy w miseczce zalane gorącym barszczem czerwonym.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz