piątek, 19 stycznia 2024

Sałatka warstwowa z tuńczykiem.

 


Smakowita sałatka warstwowa z tuńczykiem, idealna na imprezę.

Składniki:

tuńczyk 2 puszki duże lekko rozdrobniony

groszek puszka 400 g

papryka czerwona 1 szt. pokrojona w kostkę

kukurydza  puszka 400 g

białko ugotowane rozdrobnione z 10 jajek

żółtko ugotowane rozdrobione z 10 jajek

ogórek kiszony 6 szt. pokrojony w kostkę

szczypior drobno pokrojony

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

majonez między niektórymi warstwami.

Wykonanie:

W szklanej misce z podanych wyżej składników układamy warstwowo: warstwa tuńczyka, warstwa zielonego groszku, warstwa pokrojonej papryki, warstwa kukurydzy, warstwa rozdrobnionego białka, warstwa pokrojonych marynowanych ogórków, warstwa rozdrobionych żółtek i na koniec posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem. Między warstwami dajemy po troszku majonezu, doprawiamy pieprzem i solą. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy konsumować.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz