niedziela, 21 lipca 2024

Deser Tiramisu.

Deser Tiramisu zrobiony z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą naturalną z amaretto, przełożonych kremem o smaku tiramisu, posypany kakao. Deser składa się z trzech warstw. Prosty i szybki w przygotowaniu.

Składniki:

podłużne biszkopty 12 szt.

krem o smaku tiramisu 1 opakowanie

kawa naturalna 100 ml (z 2 łyżeczek, rozpuszczalna)

amaretto 50 ml

kakao do posypania

masło 100 g

mleko zimne 250 ml

listki mięty

Wykonanie:

Krem przygotowujemy w miseczce według instrukcji która jest na opakowaniu kremu. Na talerzyku na którym będziemy przygotowywać deser układamy nasączone w kawie zmieszanej z amaretto biszkopty. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem tiramisu, posypujemy kakao. Nakładamy kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów i wykładamy krem. Krem równo rozprowadzamy i posypujemy kakao. I w ten sam sposób nakładamy trzecią warstwę. Gotowy torcik wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy konsumować. Torcik idealny jest do porannej lub popołudniowej kawy.











                                                               Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz