piątek, 16 sierpnia 2024

Gołąbki z ziemniakami i sosem.

 


Gołąbki z nadzieniem zrobionym z mielonego mięsa wieprzowego i ryżu, zawinięte w liście kapusty, podane z ziemniakami i sosem. Użyto wcześniej zrobionych i zamrożonych gołąbków z sosem.

Składniki:

mrożone gołąbki 4 szt.   Przepis na gołąbki >>>

ziemniaki 4 szt. duże

koper do posypania

mąka do zagęszczenia sosu

Wykonanie:

Gołąbki zamrożone z sosem, nie zagęszczonym rozmrażamy w garnczku w którym będziemy je przygotowywać. Na dno garnczka wlewamy pół szklanki przegotowanej wody i gotujemy je na małym ogniu do ich rozmrożenia. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Gdy gołąbki się rozmrożą i zagotują, wykładamy je na talerze a z wywaru robimy zagęszczany mąką sos. Gotowe gołąbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami. Gołąbki jak i ziemniaki polewamy sosem i posypujemy koprem.




                                                                    Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz