Gołąbki z nadzieniem zrobionym z mielonego mięsa wieprzowego i ryżu, zawinięte w liście kapusty, podane z ziemniakami i sosem. Użyto wcześniej zrobionych i zamrożonych gołąbków z sosem.
Składniki:
mrożone gołąbki 4 szt. Przepis na gołąbki >>>
ziemniaki 4 szt. duże
koper do posypania
mąka do zagęszczenia sosu
Wykonanie:
Gołąbki zamrożone z sosem, nie zagęszczonym rozmrażamy w garnczku w którym będziemy je przygotowywać. Na dno garnczka wlewamy pół szklanki przegotowanej wody i gotujemy je na małym ogniu do ich rozmrożenia. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Gdy gołąbki się rozmrożą i zagotują, wykładamy je na talerze a z wywaru robimy zagęszczany mąką sos. Gotowe gołąbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami. Gołąbki jak i ziemniaki polewamy sosem i posypujemy koprem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz