środa, 7 sierpnia 2024

Smażone talarki z cukinii.

 

Bardzo smaczne, smażone talarki cukinii, panierowane w mące, jajku z żółtym serem i bułce tartej.

Składniki:

cukinie 2 młode

mąka pszenna do panierowania

bułka tarta do panierowania

kurze jajka 6 szt.

starty żółty ser 100 g

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:

Wymyte, młode cukinie kroimy w grubsze plasterki takie około 1,5 centymetra. Plasterki posypujemy solą, umieszczamy na durszlaku i odstawiamy na godzinę żeby puściły sok. Tak osączone plasterki panierujemy w mące, rozbełtanym jajku ze startym serem żółtym i w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone talarki podajemy na ciepło, ale smaczne są także zimne.









                                                                Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz