Bardzo smaczne, smażone talarki cukinii, panierowane w mące, jajku z żółtym serem i bułce tartej.
Składniki:
cukinie 2 młode
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta do panierowania
kurze jajka 6 szt.
starty żółty ser 100 g
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
Wymyte, młode cukinie kroimy w grubsze plasterki takie około 1,5 centymetra. Plasterki posypujemy solą, umieszczamy na durszlaku i odstawiamy na godzinę żeby puściły sok. Tak osączone plasterki panierujemy w mące, rozbełtanym jajku ze startym serem żółtym i w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone talarki podajemy na ciepło, ale smaczne są także zimne.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz