Przepis każdy inny, ale jedno łączy je wszystkie. Żółty ser, makaron, żółtka i dużo śmietanki. Ja ugotowałam swoją zupę na bulionie warzywnym.
Składniki:
marchew 1-2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/4 szt.
żółtko jajek 2 szt.
śmietanka kremowa 200 ml
bazylia
masło klika łyżek
szczypiorek 1/2 pęczka
makaron kokardki 15-20 dag
bulion warzywny 2 l
ser żółty (tarty)
Wykonanie:
Makaron gotujemy, odcedzamy. Obrane warzywa ścieramy na grubej tarce, a następnie wrzucamy na rozgrzane w garnku masło- chwilkę dusimy. Zalewamy warzywa bulionem i gotujemy do miękkości. Śmietankę miksujemy z żółtkami i wlewamy do zupy. Dodajemy także starty ser i makaron. Całość przyprawiamy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz