Smażone kotlety mielone z wieprzowej łopatki podane z ziemniakami i marynowanym ogórkiem.
Składniki:
mięso mielone wieprzowe z łopatki 80 dag.
bułka tarta 1/2 szklanki
jajka kurze 2 sztuki
cebula połowa średniej, starta
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek łyżka stołowa
czosnek 3 ząbki
ziemniaki duże 6 sztuk
marynowane ogórki
Wykonanie:
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, czosnek, 1 łyżkę startej cebuli i jajka. Wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz