sobota, 19 marca 2016

Wątróbki z kurczaka z ziemniakami i surówką.



Wątróbki z kurczaka z ziemniakami i surówką.


składniki:

40 dkg. wątróbki z drobiu
połowa cebuli
sól, pieprz kolorowy do smaku
majeranek
tłuszcz do smażenia
4 ziemniaki
swojska kapusta kiszona

wykonanie:

Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli. Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i swojską kapustą kiszoną.









Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz