Wątróbki z kurczaka z ziemniakami i surówką.
składniki:
40 dkg. wątróbki z drobiu
połowa cebuli
sól, pieprz kolorowy do smaku
majeranek
tłuszcz do smażenia
4 ziemniaki
swojska kapusta kiszona
wykonanie:
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli. Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i swojską kapustą kiszoną.
Smacznego :)
40 dkg. wątróbki z drobiu
połowa cebuli
sól, pieprz kolorowy do smaku
majeranek
tłuszcz do smażenia
4 ziemniaki
swojska kapusta kiszona
wykonanie:
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli. Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i swojską kapustą kiszoną.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz