poniedziałek, 16 maja 2016

Placuszki z cukinii i pieczarek.


Bardzo łatwe w przygotowaniu, zdrowe i tanie, placuszki  smażone z cukinii i tartych pieczarek.


Składniki:

- 4 średnie cukinie
- 6 większych pieczarek
- 3 jajka
- 10 łyżek mąki pszennej
- pół cebulki
- sól
- pieprz ziołowy
- koperek
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Cukinie obrać, wyciąć środki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić i zostawić na 15 minut żeby zmiękły. Po tym czasie odsączyć z powstałego soku, dodać starte na wiórka pieczarki, pokrojoną cebulkę, jajka, mąkę, pieprz ziołowy i wszystko wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco.
















Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz