sobota, 14 maja 2016

Surówka z selerem naciowym, sałatą, szczypiorem i rzodkiewką.


Bardzo smaczna, chrupiąca surówka z dużą ilością witamin. Idealnie nadaje się do dań rybnych jak i do podjadania między posiłkami :)

składniki:

3 gałązki selera naciowego
6 rzodkiewek
pęczek szczypioru
mała sałata lodowa
średni ogórek
4 łyżki oliwy z pestek winogron
2 łyżki octu balsamicznego
pieprz ziołowy
sól
czosnek granulowany
bazylia suszona

wykonanie:

Do szklanki wsypujemy 1 łyżeczkę bazylii suszonej, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, 2 łyżki octu balsamicznego i pół łyżeczki soli morskiej. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 20 minut. W między czasie myjemy wszystkie składniki do surówki, gałązki selera naciowego, rzodkiewki, ogórek, sałatę lodową i szczypior. Umyte składniki kroimy drobno, dodajemy oliwę wymieszaną z przyprawami i dobrze mieszamy wszystkie składniki. Odstawiamy surówkę na około godziny po to żeby wszystkie składniki połączyły się smakiem.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz