niedziela, 15 stycznia 2017
Smażone skwary z boczku z cebulą i ziołami.
Takie smażone skwary z boczku, idealnie nadają się na zakąskę w mroźny, zimowy dzień do wódeczki, oczywiście w weekend :)
Składniki:
boczek wieprzowy, surowy 3 kawałki
cebula 3 sztuki
sól
pieprz
majeranek
Wykonanie:
1 - Wymyte, osuszone kawałki boczku kroimy na grubsze plastry.
2 - Obraną cebulę kroimy w pół plastry, posypujemy solą i pieprzem, dobrze mieszamy wcierając przyprawy w boczek.
3 - Plastry boczku układamy na gorącej patelni, lekko natłuszczonej.
4 - Smażymy do zarumienienia się skwarek i do ich miękkości.
5 - Dodajemy zmiękczoną przez sól i zioła cebulę i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
6 - Usmażone skwary nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem lub ziemniakami. Jak kto lubi.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz