sobota, 4 marca 2017
Spaghetti Barilla z sosem pieczarkowym.
Danie dla amatorów makaronów z sosem, pyszne :)
Składniki:
Spaghetti Barilla 1 opakowanie
mielonka z golonki 1 mały słoiczek (swój wyrób), lub kupna konserwa
sos pieczarkowy słoik 500 ml (swój wyrób)
sól
Wykonanie krok po kroku:
1 - Do przygotowania sosu użyłam wcześniej zrobionego sosu z pieczarek i warzyw, oraz
mielonki ze słoiczka, również domowego wyrobu.
2 - W garnczku zagotowujemy sos pieczarkowy z pokrojoną w kostkę mielonką, sos możemy
troszkę zagęścić mąką ziemniaczaną i zabielić śmietaną.
3 - Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
4 - Ugotowane spaghetti podajemy polane obficie sosem.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz