sobota, 4 marca 2017

Spaghetti Barilla z sosem pieczarkowym.



Danie dla amatorów makaronów z sosem, pyszne :)

Składniki:

Spaghetti Barilla 1 opakowanie
mielonka z golonki 1 mały słoiczek (swój wyrób), lub kupna konserwa
sos pieczarkowy słoik 500 ml (swój wyrób)
sól

Wykonanie krok po kroku:

1 - Do przygotowania sosu użyłam wcześniej zrobionego sosu z pieczarek i warzyw, oraz 
     mielonki ze słoiczka, również domowego wyrobu.


2 - W garnczku zagotowujemy sos pieczarkowy z pokrojoną w kostkę mielonką, sos możemy 
      troszkę zagęścić mąką ziemniaczaną i zabielić śmietaną.


3 - Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.



4 - Ugotowane spaghetti podajemy polane obficie sosem.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz