piątek, 28 lipca 2017

Smażona ryba, ziemniaki, sałatka warzywna.



Rybka morska, smażona, podana z ziemniakami, sałatką warzywną ze słoja i marynowaną, ostrą papryczką czereśniową.


Składniki:

ryba morska 2 tuszki
ziemniaki 10 szt.
sałatka ze słoja
papryczki ostre marynowane
pieprz cytrynowy
sól

Wykonanie:

Oczyszczone, wymyte tuszki ryby doprawiamy pieprzem cytrynowym. Przykryte wstawiamy do lodówki na godzinę żeby ryby przeszły przyprawami. Po godzinie ryby smażymy na gorącym oleju z każdej strony na słomkowy kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Gdy ryba się usmaży podajemy ją z ugotowanymi ziemniakami, sałatką i ostrymi,marynowanymi papryczkami czereśniowymi.










Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz