piątek, 25 sierpnia 2017

Pieczone kiełbaski, ziemniaki i kiszony ogórek.



Polecam pieczone na patelni kiełbaski śląskie z cebulą i szczypiorem, podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.


Składniki:

Kiełbasa śląska 4 szt.
cebulka ze szczypiorkiem 3 szt.
ziemniaki 6 szt.
koper
ogórki kiszone 6 szt.małe
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie nacinamy kiełbaski śląskie i smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Jężeli kiełbaski będą już zarumienione dodajemy pokrojony szczypior z cebulą i dusimy na małym ogniu do miękkości cebuli. Cebulę ze szczypiorem przed dodaniem na patelnię doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy,posypujemy koprem, tłuczemy. Upieczone kiełbaski podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.  






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz