Polecam pieczone na patelni kiełbaski śląskie z cebulą i szczypiorem, podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Składniki:
Kiełbasa śląska 4 szt.
cebulka ze szczypiorkiem 3 szt.
ziemniaki 6 szt.
koper
ogórki kiszone 6 szt.małe
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie nacinamy kiełbaski śląskie i smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Jężeli kiełbaski będą już zarumienione dodajemy pokrojony szczypior z cebulą i dusimy na małym ogniu do miękkości cebuli. Cebulę ze szczypiorem przed dodaniem na patelnię doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy,posypujemy koprem, tłuczemy. Upieczone kiełbaski podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz