niedziela, 10 września 2017
Smażona, panierowana cukinia w plastrach.
Bardzo smaczna, smakiem przypominająca smażoną kanie, cukinia panierowana w bułce tartej i w jajku. Polecam :)
Składniki:
cukinia młoda 1 szt.
jajko kurze 2 szt.
bułka tarta
sól
pieprz ziołowy
olej do smażenia
Wykonanie:
Wymytą cukinię kroimy razem ze skórką w 1 centymetrowe plastry. Plastry doprawiamy pieprzem i solą. Nagrzewamy patelnię z olejem. Każdy plaster panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej i układamy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obydwu stron plastrów. Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Możemy do usmażonych plastrów cukinii dodać koktajlowe pomidorki.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz