wtorek, 26 grudnia 2017
Sałatka warzywna z tuńczykiem.
Bardzo smaczna sałatka, idealnie nadająca się do podjadania sobie między posiłkami.
Składniki:
połowa mniejszej kapusty pekińskiej
seler naciowy 3 łodyżki
pęczek szczypioru
świeże ogórki 3-4 sztuki
rzodkiewki 8 sztuk
kukurydza z puszki (5-6 łyżek)
Tuńczyk 1 konserwa
5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
Wykonanie:
Kapustę pekińską kroimy w większe piórka,łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę, tuńczyka, mieszamy wszystko. Pomieszane składniki wstawiamy na 10-15 minut do lodówki. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron. Po 15 minutach dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z sałatką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki przeszły swoimi smakami.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz