piątek, 5 stycznia 2018

Pikantna, rozgrzewająca micha.



Idealne danie na zimne, deszczowe dni, smakiem i ostrością przypomina danie meksykańskie.


Składniki:

fasola jaś 10 dag (ugotowana)
kiełbaski śląskie 2 szt.
cebula 2 szt.
papryczka chili 1 szt.
pomidorki daktylowe 4 szt.
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
pieprz ziołowy do smaku
pieprz czarny do smaku
sól do smaku
majeranek 1 łyżka
woda przegotowana pół szklanki
smalec gęsi

Wykonanie:

Na gorącym tłuszczu gęsim smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojoną w pół plastry cebulę i ugotowaną fasolę. Dodajemy pokrojoną papryczkę chili, podlewamy połową szklanki przegotowanej wody. Doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości składników. Gotowe danie podajemy z pieczywem.









Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz