Zdrowe, smaczne, duszone z cebulą wątróbki drobiowe podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
Składniki:
wątróbki z drobiu 50 dag
cebula 3 szt.
ziemniaki 5 szt.
sałatka z kapusty i papryki
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz ziołowy
majeranek
papryczki czereśniowe
Wykonanie:
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule. Dusimy pod przykryciem. W między czasie gotujemy ziemniaki. Uduszone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki oraz z czereśniowymi, ostrymi, marynowanymi papryczkami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz