niedziela, 3 czerwca 2018

Faszerowane pieczarki.



Faszerowane pieczarki mięsem mielonym. Smaczna przekąska podana z chlebem. Polecam.

Składniki:

pieczarki duże 5 szt.
mięso mielone wieprzowe 50 dag
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
majeranek
oregano
żółty ser gouda 5 plasterków
jajko 1 szt.
rękaw do pieczenia

Wykonanie:

Pieczarki myjemy osuszamy. Do mielonego mięsa dodajemy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek i jajko, wyrabiamy. Wyrobionym mięsem nadziewamy pieczarki, wkładamy je do przygotowanego rękawa, zawiązujemy końce rękawa i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu rozcinamy rękaw, układamy na każdej pieczarce plaster żółtego sera, posypujemy oregano i ponownie zapiekamy kilka minut aż ser się rozpuści. Upieczone pieczarki z farszem wykładamy na talerz. Podajemy z pieczywem.









Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz