piątek, 22 czerwca 2018

Młode ziemniaki z chrupiącą surówką.



Ugotowane w mundurkach młode ziemniaki podane z chrupiącą sałatką letnią. Lekkie z dużą ilością witamin danie, idealne na upalny dzień.


Składniki:

młode ziemniaki 4 szt.
rzodkiewka (pokrojona w plasterki)
sałata lodowa 1 liść (rwiemy go w kawałki)
pomidorki truskawkowe (kroimy je w ósemki)
por 10-12 cm
papryka żółta połowa (pokrojona w kostkę)
natka pietruszki (drobno pokrojona)
sól
pieprz ziołowy
jogurt naturalny 2-3 łyżki

Wykonanie:

Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym dodajemy jogurt i mieszamy. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy do lodówki na 20 minut żeby smaki się połączyły. W międzyczasie gotujemy wymyte młode ziemniaki. Ugotowane ziemniaki kroimy na połówki lub ćwiartki i podajemy z chrupiącą letnią sałatką obłożoną plasterkami rzodkiewki.



Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz