niedziela, 28 października 2018

Kotlet mielony z brokułem.



Kotlety mielone z brokułami podane z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórka, marchwi i papryki.


Składniki:

mięso wieprzowe mielone 70 dag
brokuł 6 kawałków
sól
pieprz ziołowy
majeranek
czosnek
cebula
jajka kurze 2 szt.
bułka tarta pół szklanki
ziemniaki 8 szt.
sałatka z kapusty, ogórka, marchwi i papryki 1 słoiczek
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Opłukane, osuszone mięso mielimy z cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i majerankiem do smaku, dodajemy bułkę tartą i jajka, dokładnie wyrabiamy. Kawałki brokuła myjemy, z wyrobionego mięsa formujemy kotlety wkładając do każdego po kawałku brokuła. Uformowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórka, marchwi i papryki.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz