Smażona biała kaszanka z mięsem kaczym i gęsim, podana z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi, pora i szczypioru.
Składniki:
biała kaszanka 4 kiełbaski
kapusta pekińska 1 szt. mała
marchew 1 szt.
por biała część
szczypior
majonez 2 łyżki
oliwa z pestek winogron 3 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Kapustę kroimy w drobne paski, por kroimy w ćwierć plasterki, marchew trzemy na wiórki, szczypior drobno kroimy. Wszystkie składniki solimy, doprawiamy pieprzem, dodajemy oliwę i majonez, mieszamy. Na gorącym tłuszczu smażymy kaszankę z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kaszanki podajemy z surówką.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz