sobota, 24 listopada 2018

Smażona biała kaszanka podana z surówką.



Smażona biała kaszanka z mięsem kaczym i gęsim, podana z surówką z kapusty pekińskiej, marchwi, pora i szczypioru.


Składniki:

biała kaszanka 4 kiełbaski
kapusta pekińska 1 szt. mała
marchew 1 szt.
por biała część
szczypior
majonez 2 łyżki
oliwa z pestek winogron 3 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Kapustę kroimy w drobne paski, por kroimy w ćwierć plasterki, marchew trzemy na wiórki, szczypior drobno kroimy. Wszystkie składniki solimy, doprawiamy pieprzem, dodajemy oliwę i majonez, mieszamy. Na gorącym tłuszczu smażymy kaszankę z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kaszanki podajemy z surówką.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz