wtorek, 22 stycznia 2019
Frytki z ziemniaków.
Frytki z ziemniaków głęboko smażone na oleju rzepakowym.
Składniki:
ziemniaki 3 kg
olej do głębokiego smażenia 1 litr
sól
ulubiona przyprawa
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na frytki. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Frytki wsypujemy do specjalnego koszyka metalowego, wkładamy go do garnka z nagrzanym olejem i smażymy frytki na rumiany kolor. Usmażone frytki odcedzamy z oleju. Frytki posypujemy solą i ulubioną przyprawą do frytek, lekko potrząsamy koszem żeby sól i przyprawy się wymieszały. Wysypujemy frytki na talerz.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz