Smażone kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej i jajku, podane z ziemniakami i buraczkami.
Składniki:
plastry schabu 2 szt.
wegeta do mięsa bez konserwantów
pieprz ziołowy
jajko kurze 2 szt.
bułka tarta
ziemniaki 5 szt.
sól
buraki 2 małe
cebula połowa małej
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz