Smażone bioderka z kurczaka podane z ziemniakami, sałatką i marynowanym i papryczkami czereśniowymi.
Składniki:
bioderka z kurczaka 2 szt.
cebula 3 szt.
sól
pieprz ziołowy
przyprawa do kurczaka
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 5 szt.
marynowane papryczki czereśniowe
sałatka warzywna z kapusty i papryk
Wykonanie:
Wymyte, oczyszczone bioderka z kurczaka wkładamy do miski, nacieramy przyprawą do kurczaka, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Gdy bioderka będą ładnie zarumienione podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone bioderka podajemy z ziemniakami, sałatką i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz