Usmażona jajecznica z cebulą i pomidorami podana z ugotowaną kaszą pęczak z grzybami.
Składniki:
jajka kurze 2 szt.
cebula 1 szt.
pomidor 1 szt.
wędzony boczek 4 plasterki
sól
pieprz ziołowy
kasza pęczak z suszonymi grzybami 100 g
Wykonanie:
Kaszę parzymy według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Na gorącej patelni smażymy plasterki wędzonego boczku z cebulą pokrojoną w pół plastry. Gdy boczek i cebula ładnie się podsmażą dodajemy pokrojonego w plastry pomidora, doprawiamy pieprzem, solą i smażymy aż powstanie taki sosik. Smażymy aż z sosiku wyparuje troszkę wody, wbijamy jajka i mieszamy. Gotową jajecznicę podajemy z ugotowaną kaszą pęczak z grzybami.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz