środa, 15 stycznia 2020

Kotlet mielony z ziemniakami i sałatką z kapusty.



Kotlet z wieprzowego mielonego mięsa podany z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.


Składniki:

mielone mięso 1,5 kg
kurze jajka 3 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy
cebula połowa
czosnek 3-4 ząbki
majeranek
bułka tarta 1 szklanka
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 2 kg
sałatka z kapusty i papryki
ostre papryczki cherry

Wykonanie:

Mięso z łopatki i podgardle mielimy razem z czosnkiem i cebulą, wbijamy jajka, dodajemy pieprz, sól, bułkę tartą i majeranek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z papryk oraz z ostrymi papryczkami cherry.








Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz