sobota, 1 lutego 2020
Mielony, ziemniaki, sałatka, sos.
Kotlet mielony podany z ziemniakami, sosem i sałatką z kapusty i papryki. Polecam.
Składniki:
mięso mielone wieprzowe z łopatki 80 dag.
bułka tarta 1/2 szklanki
jajka kurze 2 sztuki
cebula połowa średniej, starta
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek łyżka stołowa
czosnek 3 ząbki
ziemniaki 6 szt.
swojska sałatka z kapusty i papryki
Wykonanie:
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, czosnek, 1 łyżkę startej cebuli i jajka. Wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy sos. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami, sosem i surówką z kapusty i papryk.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz