sobota, 18 kwietnia 2020
Jajecznica z pieczarkami i żółtym serem.
Idealna jajecznica na poranne śniadanie lub kolację.
Składniki:
jajka kurze 4 szt.
żółty ser starty 4 łyżki
pieczarki 2 szt.
sól
ziołowy pieprz
tłuszcz do smażenia
szczypior do posypania
Wykonanie:
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na tłuszczu. Jajka wbijamy na talerz, dodajemy starty żółty ser, solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy. Gdy pieczarki lekko się zarumienią dodajemy rozmieszane jajka z serem. Wszystkie składniki na patelni dokładnie mieszamy. Smażymy jajecznicę do stanu takiej jaką lubimy. Podajemy na gorąco posypaną pokrojonym szczypiorem i pieczywem.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz