Smażone z cebulą kiełbaski śląskie podane z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Składniki:
kiełbaski śląskie 4 szt.
cebula 2 szt.
pomidor 2 szt.
śmietana 18%
sól
pieprz ziołowy
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy lekko ponacinane w kratkę kiełbaski. Gdy kiełbaski będą ładnie usmażone, przekładamy je na talerz a na patelnię wkładamy pokrojone w plasterki cebule. Możemy dodać kilka kosteczek boczku. Cebule smażymy do lekkiego zarumienienia, dodajemy podsmażone kiełbaski i smażymy około 10 minut. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z pomidorów, cebuli i śmietany. Mizerię doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kiełbaski podajemy z ziemniakami posypanymi smażoną cebulką i pomidorową mizerią.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz