Zapomniane, smaczne danie które warto sobie przypomnieć. Jest naprawdę smaczne.
Składniki:
4 jajka
1 szklanka bulionu warzywnego
1 cebula
3 łyżki musztardy
2 łyżki masła
1 łyżka soku z cytryny
2 płaskie łyżki mąki pszennej
sól do smaku
pieprz młotkowany do smaku
listki lubczyku
natka pietruszki
ziemniaki
marynowane ogórki
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, ugotowane obieramy ze skorupki i kroimy na połówki. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy w rondelku do jej zeszklenia. W słoiczku rozbijamy w 250 ml bulionu warzywnego 2 łyżki mąki i wlewamy do zeszklonej cebuli cały czas mieszając do połączenia się składników. Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i lubczyku, musztardę i sok z cytryny, mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu kilka minut. W między czasie gotujemy ziemniaki. Jajka podajemy z ziemniakami, sosem i ogórkiem marynowanym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz