piątek, 28 maja 2021

Kiełbasa pieczona z cebulą z patelni.

 


Szybkie śniadanie, smaczne. Pieczona na patelni kiełbasa z cebulą, podana z pieczywem. 


Składniki:

kiełbasa podwawelska 1 szt.

cebula 1 szt.

tłuszcz do smażenia

sól


Wykonanie:

Kiełbasę kroimy na trzy równe kawałki. Każdy kawałek nacinamy w podłużną kratkę. Kawałki kiełbasy układamy na gorącą patelnię z tłuszczem. Obraną cebulę kroimy w półplastry, solimy i układamy obok kawałków kiełbasy. Smażymy do ładnego podpieczenia się kawałków kiełbasy i zeszklenia się cebuli. Usmażone kawałki kiełbasy i cebulę podajemy z musztardą i pieczywem.






Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz