środa, 10 maja 2023

Pasta z wędzonej makreli.

 


Bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli na chleb,  prosta i szybka w przygotowaniu.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.

jajko kurze 2 szt.

szczypior 1 pęczek

majonez 1łyżeczka

musztarda 1łyżeczka

rzodkiewka 2 szt.

żurawina mrożona 6 szt.

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Rybę obieramy z ości, szczypior drobno kroimy, ugotowane jajka na twardo kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz ziołowy. Mieszamy lekko zgniatając wszystkie składniki widelcem. Dobrze wymieszane składniki przekładamy do miseczki. Z rzodkiewek robimy dekorację w postaci kwiatka, środek kwiatka robimy z żurawiny, pozostałe żurawiny układamy po obwodzie miseczki. Pastę wstawiamy do lodówki na 30-40 minut, żeby składniki przeszły smakami. Po tym czasie smarujemy kromki chleba pastą i konsumujemy.








Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz