środa, 21 czerwca 2023

Bitka z karczku, ziemniaki i ogórek małosolny.

 


Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszkloną cebulą i ogórkiem małosolnym.

Składniki:

karczek 2 plastry

sól

pieprz ziołowy

ziemniaki 8 szt.

cebula 1 szt.

tłuszcz do smażenia

ogórki małosolne

Wykonanie dania:

Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, posypujemy solą i ziołowym pieprzem i smażymy na gorącym tłuszczu do ich zarumienienia się z obu stron i do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki i kroimy w pół plastry cebulę. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Gotowe bitki podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszkloną cebulą i z małosolnym ogórkiem.






Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz