Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszkloną cebulą i ogórkiem małosolnym.
Składniki:
karczek 2 plastry
sól
pieprz ziołowy
ziemniaki 8 szt.
cebula 1 szt.
tłuszcz do smażenia
ogórki małosolne
Wykonanie dania:
Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, posypujemy solą i ziołowym pieprzem i smażymy na gorącym tłuszczu do ich zarumienienia się z obu stron i do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki i kroimy w pół plastry cebulę. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Gotowe bitki podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszkloną cebulą i z małosolnym ogórkiem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz