Smaczne danie składające się z usmażonych części kurczaka podane z młodymi ziemniakami okraszonymi duszoną cebulką oraz z sałatką z ogórków.
Składniki:
bioderka z kurczaka 2 szt.
pałki z kurczaka 2 szt.
ziemniaki 8 szt.
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
sałatka królewska z ogórków
Wykonanie:
Wymyte i osuszone części z kurczaka nacieramy solą i ziołowym pieprzem. Smażymy z obu stron na rumiany kolor, lekko podlewamy wodą. Smażymy do miękości mięsa. Gdy mięso będzie miękie dodajemy posoloną, pokrojoną w półplastry cebulę i dalej smażymy do ładnego zeszklenia się cebuli. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki kurczaka podajemy z ziemniakami i sałatką z ogórków.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz