czwartek, 30 listopada 2023

Paluszki z dorsza w panierce - pieczone ziemniaki - sałatka warzywna

 

Panierowane, smażone paluszki z dorsza podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.

Składniki:

10 paluszków z dorsza, panierowanych

4 ziemniaki

sól

olej do smażenia

Wykonanie:

1 - obrane, wymyte ziemniaki kroimy wzdłuż na 3 równe plastry, plastry kroimy na pół (księżyce)

2 - posolone księżyce z ziemniaków układamy na rozgrzanej z olejem patelni, smażymy pod przykryciem

3 - Ziemniaki smażymy z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu wykładamy na talerze

4 - Na pozostałym oleju ze smażenia ziemniaków smażymy paluszki z dorsza z obu stron na rumiano

5 - Usmażone paluszki z dorsza wykładamy na talerze

6 - podajemy z domową sałatką warzywną ze słoika








Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz