Panierowane, smażone paluszki z dorsza podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty, marchwi i papryki.
Składniki:
10 paluszków z dorsza, panierowanych
4 ziemniaki
sól
olej do smażenia
Wykonanie:
1 - obrane, wymyte ziemniaki kroimy wzdłuż na 3 równe plastry, plastry kroimy na pół (księżyce)
2 - posolone księżyce z ziemniaków układamy na rozgrzanej z olejem patelni, smażymy pod przykryciem
3 - Ziemniaki smażymy z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu wykładamy na talerze
4 - Na pozostałym oleju ze smażenia ziemniaków smażymy paluszki z dorsza z obu stron na rumiano
5 - Usmażone paluszki z dorsza wykładamy na talerze
6 - podajemy z domową sałatką warzywną ze słoika
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz