wtorek, 8 marca 2016

Biała kiełbasa smażona z frytkami.


składniki:

5 młodych ziemniaków ze skórką
2 kawałki białej parzonej kiełbasy
tłuszcz do smażenia (ja użyłam smalcu z gęsi)
świeży ogórek do dekoracji
pół pomidora do dekoracji
4 plastry czerwonej cebuli
sól
pieprz ziołowy

wykonanie:

Wymyte ziemniaki wraz ze skórką kroimy wzdłuż na 6 kawałków (w kształcie frytek). Frytki solimy, pieprzymy i smażymy na rumiano, usmażone wykładamy na talerz. Układamy na patelni pokrojoną wzdłuż na ćwiartki kiełbasę białą i smażymy na rumiano tak jak frytki. Usmażoną kiełbasę wykładamy na talerz koło frytek. Dekorujemy zeszkloną czerwoną cebulką, plasterkami z ogórka i pomidora.
















Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz