Galaretkowy grejpfrut
składniki:
1 grejpfrut czerwony
1 galaretka wiśniowa
250 gram wody
wykonanie:
Myjemy w gorącej wodzie grejpfruta i obieramy w ten sposób by ze skórki były 2 równe połówki. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, studzimy i gdy zacznie być lekko gęsta, wlewamy ją do połówek ze skóry z grejpfruta. Zalane połówki wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kroimy ostrym nożem na plastry i układamy na talerzyku.
Smacznego!!!
1 grejpfrut czerwony
1 galaretka wiśniowa
250 gram wody
wykonanie:
Myjemy w gorącej wodzie grejpfruta i obieramy w ten sposób by ze skórki były 2 równe połówki. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, studzimy i gdy zacznie być lekko gęsta, wlewamy ją do połówek ze skóry z grejpfruta. Zalane połówki wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kroimy ostrym nożem na plastry i układamy na talerzyku.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz