Smażona kiełbasa biała podana z frytkami.
Składniki:
tłuszcz do smażenia (ja użyłam smalcu z gęsi)
świeży ogórek do dekoracji
pół pomidora do dekoracji
4 plastry czerwonej cebuli
sól
pieprz ziołowy
Wykonanie:
Wymyte ziemniaki wraz ze skórką kroimy wzdłuż na 6 kawałków (w kształcie frytek). Frytki solimy, pieprzymy i smażymy na rumiano, usmażone wykładamy na talerz. Układamy na patelni pokrojoną wzdłuż na ćwiartki kiełbasę białą i smażymy na rumiano tak jak frytki. Usmażoną kiełbasę wykładamy na talerz koło frytek. Dekorujemy zeszkloną czerwoną cebulką, plasterkami z ogórka i pomidora.
5 młodych ziemniaków ze skórką
2 kawałki białej parzonej kiełbasytłuszcz do smażenia (ja użyłam smalcu z gęsi)
świeży ogórek do dekoracji
pół pomidora do dekoracji
4 plastry czerwonej cebuli
sól
pieprz ziołowy
Wykonanie:
Wymyte ziemniaki wraz ze skórką kroimy wzdłuż na 6 kawałków (w kształcie frytek). Frytki solimy, pieprzymy i smażymy na rumiano, usmażone wykładamy na talerz. Układamy na patelni pokrojoną wzdłuż na ćwiartki kiełbasę białą i smażymy na rumiano tak jak frytki. Usmażoną kiełbasę wykładamy na talerz koło frytek. Dekorujemy zeszkloną czerwoną cebulką, plasterkami z ogórka i pomidora.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz