niedziela, 20 marca 2016

Kotlet mielony ziemniaki z kiszoną kapustą.



Kotlet mielony ziemniaki z kiszoną kapustą.


składniki: 

1 kg schabu od strony karczku
20 dkg podgardla wieprzowego
pół cebuli
1 sucha bułka
3 jajka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
czosnek granulowany
majeranek
6 młodych ziemniaków
swojska kiszona kapusta

wykonanie:

Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól,  startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na złoty kolor z obu stron. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy osolone ziemniaki, gdy się ugotują odlewamy z wody, odparowujemy i wykładamy na talerz, podajemy wraz z kotletami mielonymi i kiszoną kapustą.










Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz