sobota, 2 lipca 2016

Kurczak smażony do chleba.



Dzisiaj proponuję smażone ćwiartki z kurczaka do swojskiego chlebusia :) Taki smażony kurczak smaczny jest na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 5 szt.
cebula 1 szt.
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Ćwiartki z kurczaka czyścimy, płuczemy, osączamy na durszlaku. Odcinamy pałki, solimy
pieprzymy.Tak przygotowane części z kurczaka smażymy na gorącym tłuszczu na patelni z obu
stron na rumiany kolor. Gdy kawałki kurczaka są zarumienione dodajemy pokrojoną w piórka
cebulę i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu usmażenia się cebuli.Usmażone
kawałki wykładamy na talerz i konsumujemy z chlebkiem swojskiego wypieku :)








Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz