czwartek, 13 października 2016

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą.



Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)

składniki:

ziemniaki 8 szt
kiszona kapusta (odciśnięta z soku) 30 dag
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
3 jajka
1 małą cebulę
sól,pieprz, majeranek do smaku

wykonanie:

Ziemniaki trzemy na pulpę, kapustę podsmażamy z cebulą na patelni. Do startych ziemniaków wbijamy 3 jajka, dodajemy podsmażoną kapustę, startą cebulę, sól, przyprawy i podczas mieszania dodajemy skrobię ziemniaczaną. Smażymy na gorącej patelni, na oleju, z obu stron na rumiany kolor. Osączamy usmażone placki z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Podajemy z gęstą śmietaną.












Smacznego :)
         

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz