niedziela, 11 czerwca 2017

Plastry schabu duszone z cebulą.



Polecam smaczne, duszone z cebulką plastry schabu.


Składniki:

schab wieprzowy 6 plastrów
cebula 2 szt.
pieprz ziołowy
sól
czosnek granulowany
pieprz czarny
natka pietruszki
koper
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Przyprawiamy plastry schabu przyprawami (sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, czosnek granulowany). Smażymy na gorącym tłuszczu do lekkiego zarumienienia się z obu stron. Dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. Gdy mięso będzie miękkie, wykładamy z cebulką na talerz, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki i koprem.










Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz