piątek, 16 lutego 2018

Spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem i pieczarkami.



Makaron Spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem, pieczarkami i cebulą.

Składniki:

makaron spaghetti 50 dag
pieczarki 50 dag
mięso mielone 80 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula 2 szt.
marchew 1 szt.
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
pieprz ziołowy do smaku
majeranek 1 łyżka
czosnek granulowany 1 łyżeczka
pomidory krojone 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pędy bambusa w plastrach 18 dag
bazylia suszona 1 łyżeczka
ser żółty
szczypior

Wykonanie:

Sos pomidorowy:

Pieczarki i cebulę drobno kroimy i smażymy na 2 łyżkach oleju. Dodajemy mięso mielone i dokładnie mieszamy rozdrabniając mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Do usmażonych składników dodajemy pędy bambusa, krojone pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i bazylię. Mieszamy i doprowadzamy do zagotowania.

Wykonanie dania:

Makaron spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodajemy przygotowany sos, mieszamy i nakładamy do talerzy, posypujemy żółtym serem i drobno pokrojonym szczypiorkiem.














Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz