czwartek, 25 października 2018

Roladki wieprzowe.



Roladki wieprzowe z serem, cebulą i ogórkiem marynowanym, podane z ziemniakami i sałatą z ogórkiem.


Składniki:

schab bez kości 4 plastry
żółty ser 4 plasterki
mini korniszony 4 szt
cebula 4 pół plastry
sól
pieprz ziołowy
musztarda
jajko kurze 2 szt.
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 8 szt.
sałata lodowa 1 szt.
ogórek świeży 1 szt.
śmietana gęsta 30%

Wykonanie:

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy. Z plastrów sera robimy ruloniki z pół plastrem cebuli i mini korniszona. Każdy rulonik zawijamy w wysmarowany musztardą plaster schabu. Zwinięte plastry schabu zabezpieczamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Każdą roladkę podwójnie panierujemy w bułce tartej i jajku. Roladki układamy na patelni i smażymy na rumiany kolor z każdej strony, oraz do miękkości mięsa. W między czasie robimy sałatę z ogórkiem i śmietaną, oraz gotujemy ziemniaki. Usmażone roladki podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz sałatą ze śmietaną i świeżym ogórkiem.














Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz