Pieczony w rękawie kurczak z pieczarkami podany z pieczywem.
Składniki:
kurczak około 2 kg
małe pieczarki 50 dag
Przyprawy:
sól
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
wegeta bez konserwantów
Wykonanie:
Kurczaka przecinamy na połówki, myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami. Pieczarki myjemy, rozcinamy na połówki i także mieszamy je z przyprawami. Przygotowujemy rękaw do pieczenia, wkładamy połówki kurczaka i pieczarki. Zawiązujemy z obu stron rękaw, robimy kilka nakłuć w nim i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, rozcinamy rękaw wzdłuż i ponownie podpiekamy 5 minut. Upieczone połówki kurczaka podajemy na gorąco z pieczarkami i chlebem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz