sobota, 27 lipca 2019

Jajecznica na boczku i cebuli.



Sposób na smaczne śniadanie szybko przygotowane. Jajecznica usmażona na wędzonym boczku i cebuli, podana z domowego wypieku chlebem.


Składniki:

jajka kurze 3 szt.
boczek wędzony kilka plasterków
cebula połowa
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Obraną cebulę kroimy w ćwierć plastry, boczek kroimy w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kostki boczku i smażymy do lekkiego zarumienienia się skwarek. Dodajemy posoloną cebulę i smażymy razem ze skwarkami z boczku do ładnego zeszklenia się cebuli. Wbijamy jajka, mieszamy i smażymy do takiej jajecznicy jaką lubimy, na wolno lub na mocno usmażoną. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z pieczywem.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz