niedziela, 28 lipca 2019

Pieczony kurczak z pieczarkami do chleba.



Pieczony w rękawie kurczak z pieczarkami podany z pieczywem.


Składniki:

kurczak około 2 kg
małe pieczarki 50 dag

Przyprawy:

sól
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
wegeta bez konserwantów

Wykonanie:

Kurczaka przecinamy na połówki, myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami. Pieczarki myjemy, rozcinamy na połówki i także mieszamy je z przyprawami. Przygotowujemy rękaw do pieczenia, wkładamy połówki kurczaka i pieczarki. Zawiązujemy z obu stron rękaw, robimy kilka nakłuć w nim i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, rozcinamy rękaw wzdłuż i ponownie podpiekamy 5 minut. Upieczone połówki kurczaka podajemy na gorąco z pieczarkami i chlebem.






Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz