Makaron muszle faszerowany twarożkiem ze szczypiorem i rzodkiewką, podajemy jako zimną przystawkę.
Składniki:
makaron muszle 10 szt.
twaróg 25 dag
rzodkiewki 4 szt.
szczypior 1 pęczek
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku jogurt naturalny 3 łyżki
Wykonanie:
Twarożek:
Biały ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojony szczypior i rzodkiewki. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dodajemy jogurt i ponownie mieszamy.
Faszerowane muszle:
Muszle gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, ja gotowałam 12 minut. Ugotowane muszle studzimy i faszerujemy zrobionym twarożkiem. Tak zrobione muszle podajemy jako zimną przystawkę.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz